Utazás Kyotoba

2010.03.23. 12:30

A helyi cseh és szlovák barátaink felajánlották, hogy elvisznek minket Kyotoba kocsival. Mi nem is haboztunk sokat, hiszen ez a legolcsóbb utazási lehetőség Japánban. A srácok letették a japán jogsit, az egyikük már rutinos sofőrnek mondható. Azok számára, akik még nem jártasak az út bal oldalán való közlekedésben az alábbi matricát tehetik ki: Gaijin on board. 

A közel 500 km-t kb. 11 óra alatt tettük meg. Hulla fáradtam érkeztünk és kerestük a szállásunkat, de Japánban elég nehéz bármit is megtalálni, mert nincs semmi utcanév vagy házszám, így rákényszerültünk a „jó” angolsággal rendelkező ottaniak segítségére. Végül sikerült odatalálni és lepakolhattuk a cuccainkat. A lefoglalt 4 ágyas szoba már foglalt volt, így egy kicsit paráztunk, hogy hol fogunk aludni, mert a környék összes szállása elkelt. A tulaj segítőkész volt és mondta, hogy van még egy szoba és megoldja az elszállásolásunkat, sőt még a csomagjainkat is felviszi. Íme néhány kép a szállás közös helyiségeiről.

 

Mi megnyugodva neki is láttunk Kyoto felfedezésére (ezt a következő bejegyzésben olvashatjátok).

Ámde visszatérésünkkor megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a szoba, amit a négyágyas helyett kínáltak valami borzalom. Három emeletes ágyat helyeztek el, de a jó helykihasználás miatt még az emeletes ágyak alá a földre is tettek matracot, így összesen kilencen alhattunk egy szobában.

Szobatársaink, az angol fickók csak kínjukban nevettek, ők egyágyas szobát foglaltak. Hosszas fürdőszoba-sorbaállás után sikerült az öblös horkolás mellett nyugovóra térnünk. Aztán egyszer csak éjjel valaki felpattan az ágyból és hallom: „Steven, I can’t stay here anymore!” és kirohant. Őt kocsival átvitték valami távoli hotelbe, de mi igazi cserkész módjára kitartottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr301862156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalcso 2010.03.23. 13:21:49

Hat szep! Es jol latom, hogy ez raadasul szuteren?

Barbi_csibenyul 2010.03.24. 04:35:17

Neeeem. Igazából ablaktalan helység volt, ott a rizsfal mögött egy másik ugyanolyan szoba volt. Ott is horkoltak :)

Odiepapa 2010.06.30. 23:08:02

"Gaijin on board" - mekkora lol. Ez kb annyit tesz: looser a volan mogott :) btw jol kicsesztek Veletek a szallassal kapcs.
süti beállítások módosítása