Yokohama

2010.07.02. 07:45

Június végén került megrendezésre Yokohamában egy kerámiás konferencia, amit kiegészítettünk Barbival egy kis városnézéssel. Rengeteg a látványosság és mindez elég kis területen. Talán nem is véletlen, hogy Yokohama a második legsűrűbben lakott város Japánban Tokió után, ennek ellenére nagyon barátságosnak tűnt. A felhőkarcolók mellett tradícionális épületek, múzeumok és templomok is helyet kapnak. Itt található Japán legmagasabb épülete a Landmark Tower, aminek az alsó szinjein sikerült végre európai boltokat is találnunk. Yokohama méltán híres a "China Town" nevű kerületéről, állítólag mindent megtalálunk itt, ami Kínában van. A világ legnagyobb óriáskerekét este, sötétben érdemes megnézni, gyönyörű a kivilágítás.

A szállodám a Marine Tower mellett volt kb. 200 méterre és az erkélyem pedig a kikötőben "állomásozó" hajóra nézett, szóval nincs okom panaszra. :) 

 

 

 

 

 

 

A konferencia egyik szünetében megnéztem a Nemzetközi Yokohamai Stadiont, ahol 2002-ben rendezték a labdarúgó-világbajnokságot.

Ugye ezt az utazást mégiscsak egy konferencia keretein belül ejtettem meg, íme egy kép a poszteremmel. 

 

 

 

 

 

És 1-2 kép az első napról Barbival:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr302124590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihálykirály 2010.07.16. 12:45:23

Üdv!

Csak egy kis helyesbítés...A yokohamai Cosmo Clock 21, csak 1997-ig volt a világ legnagyobb óriáskereke, a maga 112,5 méterével. Ma a Singapore Flyer a legmagasabb 165 méterrel.

Pusz minden ETT-s csajszinak Japóban :-P
süti beállítások módosítása