Megerkeztunk Japanba!

2010.03.15. 10:30

Lassan tobb mint egy het eltelt, es mar mindenki szolt hogy inditsunk valami blogot, ugyhogy ime. Nem igerjuk, hogy naponta frissul, sot! :) Mivel folyton tortenik valami es csinalunk valamit, gyorsan telik az ido. De kezdjuk az elejen.

Vasarnap indultunk, magyar ido szerint 11:40-kor ment a repulogepunk Becsbe, egy kis propelleres vacak, mely megrazkodik minden fingnyi szellore. De szerencsenk volt, nagyon laza ut volt, at is ertunk egy oran belul.

Ott meg elidoztunk kb egy orat, majd felszalltunk az utasszallitora, ami elvitt Tokioba. Aggodtunk, hogy felni fogunk ezen is, de minden ulesen volt egy kis TFT monitor, melyen lehetett filmet nezni / zenet hallgatni / jatszani, ezert eleg jol lekotott, nem volt gond. Meg is erkeztunk magyar ido szerint masnap hajnali 01:20-kor faradtan, ami viszont reggel 9:20 japanban, szoval messze volt meg az alvasido. Az elso sokk az volt, hogy basszus itt nincsen jo ido! Volt vagy 1-2 fok, szel, es mi meg nem hoztunk telikabatot. A masodik sokk az volt, hogy ez az orszag mindent mesefilm-szeru figurakkal abrazol, akarmerre mentunk (meg a repteren belul is), mindenutt visszanezett egy beka, cica, vagy manga kisgyerek.
Aztan felszalltunk a buszra, ami ket oran at vitt minket Tsukubaig, es neztuk a tajat. Hat... nem ilyennek kepzeli az ember Japant otthonrol! Szakadt hazikok, apolatlan kertek, dzsumbuj. Aztan megerkeztunk, de a vendeglatoinkra is varni kellett. Nagy nehezen megerkezett a csaj, aztan elvitt minket a leendo otthonunkba. Na az volt az elso pozitivum, mert az a lakas bizony nagyon klassz. 60 nm, nappali + haloszoba, erkellyel, konyhaval, furdovel es meg mosogep is van. Tok jo meg minden, csak kar hogy szar a szigetelese, emiatt volt vagy 10 fok benne, es akarhogy futottunk fel ora alatt kihult.
Jobb hijjan elindultunk boltot keresni, hogy legyen ebedunk meg vacsorank, amikoris elert minket a legeslegnagyobb sokk: ehen fogunk halni, itt minden mereg draga. A gyumolcs yenben 500-1000 korul kiloja (1000-2000 Ft), 5 kg rizs 2200 yen (4500 Ft), kenyer, tej, stb, minden a magyar arak duplaja minimum. Ja es a boltban mindent csak csomagolas alapjan tippre vasarolunk, sehol egy latin betu. Rengeteg az olyan kaja amirol meg csak elkepzelesunk sincs mi lehet, de ranezesre nem is nagyon akarjuk tudni. Kedvencem a fincsi salata, melybe bele van keverve jo par darab 3 centi vastag nyers polipkar-karika... ehhh.
Aztan hazamentunk es vartuk hogy este 8 legyen es alhassunk 28 oranyi ebrenlet utan. Ugyhogy ott kuporogtunk hullafaradtan a hidegben ketten, es csak annyit ereztunk, hogy ez az egesz hely es orszag nagggggyon nem jon be, mi lesz velunk itt fel evig? De szerencsere a kovetkezo napok megcafoltak ezt, de errol majd kesobb. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr321840653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcmacko' 2010.03.15. 13:02:35

Na akkor azt hiszem felveszlek benneteket a "könyvjelzők" közé :)!

Mihálykirály 2010.03.17. 22:18:06

Helló csajok!! HÁHÁÁÁ! Itt lesz az én kis virtuális 205-öm :-)

bence84 2010.03.20. 13:39:41

Könyvjelző megvan :) Hajrá!

Odiepapa 2010.06.30. 22:47:48

Sziasztok csajok,

jartam mar itt-ott a nagyvilagban es Japanra mindig is kivancsi voltam. Kivancsi vagyok mennyire jon be europai embernek az a hely. Kivancsian kovetem az esemenyeket :)
süti beállítások módosítása