1. hét... hétvége Tokióban

2010.03.16. 06:27

Pénteken a Hot Staffban frissen megismert amerikai barátainkkal szombaton már le is néztünk Tokióba. Ez a hely ahol mi lakunk - Tsukuba - kb. 50 km-re van Tokiótól, ezért egész gyorsan, kb 1 óra alatt be lehet jutni a belvárosba vonattal 1200 yen-ért. Ja egyébként arra a napra közben szépen kimelegedett, kb 20 fok és szikrázó napsütés volt, gondoltunk is az otthon havat lapátoló hazaiakra rendesen :)

Első körben Asakusa-ba mentunk, ahol sok szép templom, meg szentély van, amolyan japán stílusban. Be is mentünk az egyikbe megnézni, ahol hatalmas tömeg volt, mindenki bement imádkozni. Az amcsi srácok tolták a poénokat meg dumálgattak, és nem értették hogy miért néz rájuk annyi japán és mondja hogy "gaijin" (jelentese: külföldi,fehér). Kiderült, hogy a szentély, amiben voltunk, a II. világháborúban majdnem porig égett, hála az amerikai bombázásoknak. Biztos értékelték a helyiek, hogy a srácok ott ökörködtek.

 

 

Kinn az épület előtt ilyen kaja-bazárok voltak, ahol jobbnál jobb ételeket kínáltak - pl polip-saslik. Erre ment is a fogadás, hogy ki meri megkostolni 5 dollárért. Végül az egyik srác bevállalta, és meg is evett 4 polipból 3-at, respect. De végignézni is gyomorforgató élmény volt.

Utána átmentunk Akihabara kerületbe, ahol hatalmas elektronikai áruházak vannak, vettem is egy fényképezőgépet a magyar ár 2/3-áért egy 8 emeletes Media markt-szerüségben.

Végezetül az estét a szokásos Hot Staffban fejeztük be szombaton egy kisebb földrengés után. Persze másnap jött egy frankó nagy földrengés már (valahol 6-os, nálunk 3as erősségű). Hatalmas poén, meg tudnám szokni ha minden nap lenne egy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr991843042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása