Húsvét helyett Hanami

2010.04.19. 08:04

Japánban az egyik leginkább várt esemény, és egyben a legkellemesebb időszak a Hanami (virágnézés), azaz a cseresznyevirágzás ünnepe. Ezzel az eseménnyel veszi a kezdetét hivatalosan is a tavasz. A cseresznyefa virágzása március végétől május elejére hullámzik végig. Ezt a meteorológiai iroda időjárás jelentéshez hasonló előrejelzéseiben szakuradzensze (cseresznyevirágfront) is követik, mert a fák, mindenütt máskor, de egy-két hét alatt elvirágzanak. Ilyenkor az emberek kivonulnak a szabadba - ahogy mi is tettük - és a cseresznyefák alatt piknikezéssel töltik a napot. Nem tudom mennyire adják át a képek a dolog szellemiségét, de igyekeztünk...

 

 

 

 

 

 A végére egy kis ismeretterjesztésként (aki nem tudná), hogy mi is tulajdonképpen a cseresznyefa virágzásnak a mögöttes spirituális tartalma : "A virágok rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét tükrözi".

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr591933319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása