Buli Roppongiban

2010.05.21. 08:46

Mint ahogy szó volt róla Eszter előző bejegyzésében, én szombat este Roppongiban buliztam. Velem tartott néhány barátom: két amerikai srác és egy brazil meg egy német lány. Roppongiról tudni kell hogy Tokió egyik kerülete, ami tele van diszkókkal és bárokkal, és főként nem-japánok járnak oda bulizni. Mivel ugye mi nem Tokióban lakunk ezért ha bulizni akarunk menni, az némileg körülményes és nagyobb szervezést igényel. Azaz: biciklivel 20perc eltekerni otthonról a Tsukuba városközpontba, ott vonattal 1 óra Tokió és utána metróval irány Roppongi megálló (újabb 30 perc). És mivel az utolsó vonat 11 fele megy el, ezért a hajnali 5:30-as vonattal lehet először hazamenni (ami ugyancsak 1 óra haza + újabb 20 perc bicikli haza). Szoval kemény! De mivel nálunk semmi táncolási lehetőség nincs, na meg nagyon híres a Tokiói éjszakai élet, időközönként falkákban szabadulnak oda az emberek tőlünk. Nálam is 2-3 hét szervezés kellett mire sikerült ezt összehozni.    

Amikor kiszálltunk a metróból, már látszott, hogy egy egészen más helyen vagyunk. Az utcán az emberek 70%-a külföldi, ez elég szokatlan látvány volt nekem. A bulizási szokásról itt: vagy céltudatosan megy valaki a kedvenc helyére, vagy bárból bárba mennek kipróbálni minél több helyet. Mi az utóbbit választottuk. Először egy Heartland nevű helyen inditottunk, ami viszonylag visszafogott kulturált hely, és egy felhőkarcoló alján helyezkedik el (ott voltunk néhány hete a francia srácokkal 1-2 órára). Viszont az átlagéletkor is kb 40 és tele van facér idősebb gazdag üzletemberekkel, és fiatal csajokkal akik itt próbálnak kihalászni valami jó partit. Úgyhogy tovább is álltunk és a kerület főutcájára mentünk ki. Na ezt úgy kell elképzelni, hogy szószerint minden kapualjban bár van, sőt még az emeleteken is. És azért hogy a jónép az adott bárba menjen és ne másikba, afrikai néger emberek szólítgatják le az arra járókat és próbálják becsábítani őket a bárjukba. Kicsit idegesítő is mert elég erőszakosak, de mivel mi 3-an voltunk lányok (+2 pasi), ezért folyton elengedték nekünk a belépőjegyeket (sőt volt ahol ingyen italt is ajánlottak), csak hogy növeljük a női arányt benn. Persze csomószor elég puttó helyen találtuk magunkat, de olyankor körbenéztünk és kimentünk. Összességében kb 5-6 bárba mentünk be, és kb reggel 6 körül indultunk haza, de még akkor is csomóan voltak abban a diszkóban.

Végezetül a kedvenc párbeszédem hajnalban a diszkó melletti McDonald's-ban két ismeretlen angol (!) fiúkával, melynek következtében csúnyán kinevettem őket:

Guy: "Where are you from? Switzerland? Sweden? Norway? Russia?"

Me: "Halfway between Switzerland and Russia."

Guy: "Aaaaah! You're from Holland!"

 

(magyarul: Srác: Honnan valósi vagy? Svájc? Svédország? Norvégia? Oroszország?

Én: Félúton Svájc és Oroszország között.

Srác: Aaahaaa! Szoval Holland vagy!)

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr662019880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása